روش تهیه سویق
سویق به دو روش ساخته میشود
🎾 روش شیعیان
ابتدا سبوس گندم و جو را جدا کرده و جداگانه آرد میکنیم سپس به نسبت مساوی (وزنی) آرد گندم و جو را با آرد سبوس گندم و جو مخلوط کرده و آرامآرام حرارت میدهیم تا آماده شود.
🎾 روش اهل سنت
گندم و جو را ابتدا تفت میدهند سپس آرد میکنند.
از آنجا که سبوس کمتر نیاز به حرارت دارد و زود میسوزد بهتر است جدا تفت داده شود.
🔶✍ نکته دیگر اینکه سبوس از مواد سلولزی است که جذب بدن نمیشود و شاید آرد کردن و تفت دادن آن باعث شود که بدن بتواند از آن استفاده کند.
🔶✍ مقدار مصرف برای بزرگسالان دو کف
(دو یا سه قاشق غذاخوری) صبح ناشتا میباشد. وکودکان نصف قاشق غذا خوری.
🔴 طرز تهیه سویق 🔴
🎾 سویق گندم:
آرد گندم را تفت دهید و سپس الک کنید.
سبوس گندم را هم تفت دهید و الک کنید..
حال هر دو ماده را به هم مخلوط کنید.
🎾 سویق جو:
مثل سویق گندم دست می آید.
🎾 سویق برنج:
هم می توان مثل #سویق گندم بدست آورد و هم اینکه اول برنج سبوس دار را تفت داد و بعد آرد کرد.
🎾 سویق عدس:
چون عدس سبوس ندارد، کافی است عدس را خوب آسیاب کنید و بعد آرد آنرا تفت دهید و مجددا آسیاب کنید و دوباره تفت دهید و الک کنید.
🎾 سویق سنجد:
ابتدا هسته سنجد را از گوشت سنجد با یک آسیاب معمولی جدا کنید.
بعد هسته را آسیاب کنید و جداگانه تفت دهید، و خوب الک کنید.
گوشت سنجد را نیز آسیاب کرده و تفت دهید و الک کنید.
حال پودر تفت داده هسته و گوشت سنجد را با هم مخلوط کنید.
🎾 سویق سیب:
سیب را بتدریج رنده کنید، تفت دهید و پس از خشک شدن آنرا پودر کنید.
🎾 سویق نخود:
نخودرا آسیاب و بدون روغن تفت دهید.
🎾 سویق کامل:
تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید.
🎾 سویق کودک:
تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید وکمی شکر (نیشکر نه چغندر که همان شکرسفید است) را به آن اضافه کنید.
🔶✍ دلیل اضافه کردن شکر
💠 امام صادق علیه السلام:
به کودک سویق با شکر بدهید، زیرا گوشت را میرویاند و استخوان را تقویت می کند.
🔶۱- میزان سبوس گندم باید حدودا دو برابر حد معمول سبوس اولیه خودش باشد.
🔶۲- میزان تفت دادن آرد محصول با سبوس آن متفاوت است، تا بد طعم نشود.
🔶۳-کسانی که بار اول تهیه سویق را تجربه میکنند به احتمال اینکه نتوانند سویق را خوب درست کنند مقدار کمی از مواد اولیه را برای تهیه سویق اختصاص بدهند تا خدای ناکرده اسراف هم نباشد