یو می هو تراپی ، طب سنتی ، طب سوزنی

سایت مرجع آشنایی با سیستم های درمانی یو می هو ، طب سنتی ایران ، طب سوزنی

یو می هو تراپی ، طب سنتی ، طب سوزنی

سایت مرجع آشنایی با سیستم های درمانی یو می هو ، طب سنتی ایران ، طب سوزنی

شنبه, ۹ مرداد ۱۳۹۵، ۰۵:۴۴ ب.ظ

تفاوت کشیدگی و پیچ خوردگی چیست

توصیف کشیدگی و پیچ خوردگی

 

کشیدگی عضلانی(Muscle Strain): زمانیکه نیروی انقباضی یا کششی وارده به عضله ای از حد طبیعی بیشتر باشد و منجر به ایجاد آسیب در هر یک از چهار ناحیه بطن عضله,محل اتصال عضله به تاندون مربوطه,خود تاندون و یا محل اتصال تاندون به استخوان گردد,اصطلاح کشیدگی یا استرین به کار می رود.

 

کشیدگی عضلات پشت در تصویر زیر:

 

 

کشیدگی عضله گاستروکنمیوس در تصویر زیر:

 

 

کشیدگی عضله کوادریسپس در شکل زیر:

 

 

کشیدگی عضله همسترینگ در شکل زیر:

 



 
پیچ خوردگی لیگامانی(Ligament Sprain): زمانیکه نیروی وارده بر لیگامان یا رباط بیش از حد طبیعی باشد(رباطها عناصری هستند که در محل مفصل قرارمی گیرند و باعث اتصال دو یا چند استخوان به یکدیگر می شوند) باعث درجات متفاوتی از بی ثباتی(unstability) در مفصل می گردد,در این موارد اصطلاح پیچ خوردگی یا اسپرین به کار می رود.
 
 
پیچ خوردگی مچ پا در عکس زیر:
 

 

 

پیچ خوردگی زانو در تصاویر زیر:

 

 

 

 



 

ضایعه لیگامانی در ناحیه پشتی در تصویر زیر:

 

 

شدت یا درجه آسیب:

میزان کسیدگی عضلانی و موارد پیچ خوردگی لیگامانی به سه گرید تقسیم می شود که شامل موارد ذیل می باشند;


گرید یک:

 آسیب خفیف است.درجاتی از درد و کمی تورم وجود دارد.دامنه حرکتی تقریبا کامل است و در موارد آسیب رباط، بی ثباتی مفصلی وجود ندارد.

گرید دو:

درد و تورم وجود دارد که علت آن پارگی برخی از فیبرهای عضله-تاندون یا رباط می باشد و برخلاف گرید یک که صدمه بافتی میکروسکوپیک می باشد در گرید دو آسیب وارده ماکروسکوپیک است.به علت خونریزی، خشکی مفصل می تواند ایجاد شود.با انقباض فعال(active)عضله مربوطه، درد ایجاد می شود و در ارتباط با آسیب رباط,حرکت فعال یا غیرفعال(passive) در مفصل درگیر باعث تشدید درد می شود.درجاتی از ناپایداری مفصلی می تواند وجود داشته باشد.

گرید سه:

پارگی به صورت کامل ایجاد می گردد.درد در لحظه آسیب شدید است و در ارتباط با آسیب رباط های مهم به خصوص در ناحیه زانو با صدای خاصی همراه است.درد بعد از آسیب به علت پارگی کامل و از هم گسیختگی فیبرهای عصبی به میزان زیادی کاهش می یابد که نکته بسیار مهمی است به ویژه ورزشکاران باید در این زمینه توجیه شوند.البته بعد از مدتی به علت خونریزی شدید، تورم قابل ملاحظه ای به وجود می آید.در صورت پارگی کامل رباط, بی ثباتی مفصل ایجاد می شود.درصورت آسیب های گرید سه، با توجه به سن بیمار,ورزشکار حرفه ای یا غیر حرفه ای بودن,مفصل یا ناحیه درگیر و میزان بی ثباتی ممکن است عمل جراحی توصیه شود.

 
درمان(treatment)
 
در موارد کشیدگی های عضلانی و پیچ خوردگی های لیگامانی اصل PRICE کاربرد دارد که در قسمت اهداف درمانی فیزیوتراپی نیز مطرح گردید.
بهترین روش برای غیرتهاجمی عمل کردن در فاز حاد آسیب,به کاربردن قانون PRICE است که معرف Protection,Rest,Icing,Compresson,Elevation می باشد.برای محافظت می توان از یک وسیله کمکی استفاده کرد.منظور از استراحت محدود کردن فعالیت بیمار در ارتباط با ناحیه آسیب دیده می باشد که به خصوص در 48 تا 72 ساعت اول ضروری است.
 

استفاده از سردکننده ها یی چون کیسه یخ در مرحله حاد(Acute)نقش بسیار مهمی در کاهش خونریزی و درنتیجه کاهش التهاب(Inflammation)دارد و همچنین دارای اثرات ضد درد و اسپاسم است.به همین ترتیب Compression (فشار کنترل شده ازطریق بانداژ) و Elevation(بالا نگه داشتن اندام آسیب دیده) با کاهش تورم و ادم نقش موثری درجهت تسریع روند التهاب و درنتیجه بهبودی فرد ایفا می کند.
نحوه انجام فیزیوتراپی و نوع تمرینات بر اساس ارزیابی های اولیه,زمان آسیب و شرایط بیمار صورت می گیرد.
 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۵/۰۹
دکتر کیائی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی