یو می هو تراپی ، طب سنتی ، طب سوزنی

سایت مرجع آشنایی با سیستم های درمانی یو می هو ، طب سنتی ایران ، طب سوزنی

یو می هو تراپی ، طب سنتی ، طب سوزنی

سایت مرجع آشنایی با سیستم های درمانی یو می هو ، طب سنتی ایران ، طب سوزنی

جمعه, ۱۵ مرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۵۹ ق.ظ

اضافه وزن به دلیل احتباس رطوبت و خلط

یک نوع چاقی و اضافه وزن در اثر احتباس رطوبت و خلط به وجود میاد.

علایم این نوع چاقی :

افزایش فشار خون, احساس سنگینی در سر و اندامها , حرکات آرام و سنگین , احساس فشار در سینه , سرگیجه , خستگی و وزن زیاد.

زبان : رنگ پریده , بار ضخیم سفید و لزج

نبض : لغزنده

علل ایجاد این نوع چاقی:

عمدتا به دلیل رژیم نامناسب ( مثل گوشت های پرچرب , فراورده های لبنی , شیرینی ها ) , ضعف طحال , چاقی ,  استرس و خستگی مفرط

پرهیز , از موارد زیر پرهیز کنید:

غذاهای تولید کننده خلط زیاد به خصوص فراورده های لبنی , موز , غذاهای بسیار چرب و روغنی , تنقلات , مصرف زیاد شیرینی ها , نوشیدنی هایی که حاوی شکر هستند . مصرف زیاد غذاهای یین ( به فصل و آب و هوا دقت کنید ) , غذاهای خام , سالاد و میوه های با طبیعت دمایی خنک و سرد , آب مرکبات, از مصرف غذاهای منجمد و غذاهای تهیه شده یا گرم شده در مایکروویو خودداری کنید.

درمان :

طحال را تقویت کنید

خلط و رطوبت را رفع کنید

کلیه ها را تقویت کنید

Sp3 / PC6 / St40 / Ren22 / BL23 / K7 / BL21 / BL20

توصیه های غذایی مفید برای اینگونه از چاقی ها:

برای تقویت طحال :

تمامی غذاهایی که طحال را تقویت میکنند برای جلوگیری از تولید رطوبت و خلط ( مراجعه شود به کمبود چی طحال – پانکراس و کمبود یانگ در کتاب تغذیه درمانی در طب چینی ) به خصوص ارزن , طحال را مکمل یاری و گرم میکند و همچنین دارای اثرات خشک کنندگی بر رطوبت نامناسب بدن است.

برای رفع رطوبت و خلط گرم :

طبیعت دمایی : خنک

طعم : تلخ – شور – گاهی شیرین

میوه : گلابی

سبزی ها : کاسنی تلخ – قاصدک – لوبیا – ماش – ترب – جلبک دریایی قرمز – جلبک دریایی

ادویه ها : نمک

فراورده های سویا : شیرسویا

برای رفع رطوبت و خلط سرد ( سفید – شفاف – نازک ) :

طبیعیت دمایی : گرم

طعم : تلخ – تند

سبزی ها : تره چینی

ادویه ها : زنجفیل تازه ( در حد اعتدال ) – سیر – هل

نکته :

برای انسداد جریان چی در کانال ها توسط خلط , طعمهای نسبتا تند میتوانند رکود را از بین ببرند مثل ادویه های تند مانند فلفل – سیر – زنجبیل

برگرفته از کتاب تغذیه درمانی در طب چینی نوشته یورگ کاستنر و ترجمه دکتر محمد طباطبایی

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۵/۱۵
دکتر کیائی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی