اضافه وزن به دلیل احتباس رطوبت و خلط
یک نوع چاقی و اضافه وزن در اثر احتباس رطوبت و خلط به وجود میاد.
علایم این نوع چاقی :
افزایش فشار خون, احساس سنگینی در سر و اندامها , حرکات آرام و سنگین , احساس فشار در سینه , سرگیجه , خستگی و وزن زیاد.
زبان : رنگ پریده , بار ضخیم سفید و لزج
نبض : لغزنده
علل ایجاد این نوع چاقی:
عمدتا به دلیل رژیم نامناسب ( مثل گوشت های پرچرب , فراورده های لبنی , شیرینی ها ) , ضعف طحال , چاقی , استرس و خستگی مفرط
پرهیز , از موارد زیر پرهیز کنید:
غذاهای تولید کننده خلط زیاد به خصوص فراورده های لبنی , موز , غذاهای بسیار چرب و روغنی , تنقلات , مصرف زیاد شیرینی ها , نوشیدنی هایی که حاوی شکر هستند . مصرف زیاد غذاهای یین ( به فصل و آب و هوا دقت کنید ) , غذاهای خام , سالاد و میوه های با طبیعت دمایی خنک و سرد , آب مرکبات, از مصرف غذاهای منجمد و غذاهای تهیه شده یا گرم شده در مایکروویو خودداری کنید.
درمان :
طحال را تقویت کنید
خلط و رطوبت را رفع کنید
کلیه ها را تقویت کنید
Sp3 / PC6 / St40 / Ren22 / BL23 / K7 / BL21 / BL20
توصیه های غذایی مفید برای اینگونه از چاقی ها:
برای تقویت طحال :
تمامی غذاهایی که طحال را تقویت میکنند برای جلوگیری از تولید رطوبت و خلط ( مراجعه شود به کمبود چی طحال – پانکراس و کمبود یانگ در کتاب تغذیه درمانی در طب چینی ) به خصوص ارزن , طحال را مکمل یاری و گرم میکند و همچنین دارای اثرات خشک کنندگی بر رطوبت نامناسب بدن است.
برای رفع رطوبت و خلط گرم :
طبیعت دمایی : خنک
طعم : تلخ – شور – گاهی شیرین
میوه : گلابی
سبزی ها : کاسنی تلخ – قاصدک – لوبیا – ماش – ترب – جلبک دریایی قرمز – جلبک دریایی
ادویه ها : نمک
فراورده های سویا : شیرسویا
برای رفع رطوبت و خلط سرد ( سفید – شفاف – نازک ) :
طبیعیت دمایی : گرم
طعم : تلخ – تند
سبزی ها : تره چینی
ادویه ها : زنجفیل تازه ( در حد اعتدال ) – سیر – هل
نکته :
برای انسداد جریان چی در کانال ها توسط خلط , طعمهای نسبتا تند میتوانند رکود را از بین ببرند مثل ادویه های تند مانند فلفل – سیر – زنجبیل
برگرفته از کتاب تغذیه درمانی در طب چینی نوشته یورگ کاستنر و ترجمه دکتر محمد طباطبایی