مزاج مزه ها
هر کدام از مزه ها و بوها نشان دهنده ی طبیعت و ویژگی خاص گیاهان هستند که تاثیرات خاصی در بدن دارند ؛
خوراکیهایی که مزه ی ترش مانند: آبغوره ,آبلیمو, سماق و سرکه پس از خوردن, سردی و خشکی را در بدن بالا می برند و زیاده روی در خوردن آن ها بر روی دستگاه عصبی و تنفسی تاثیر بدی خواهد داشت .
خوراکی هایی که مزه ی تلخ دارند ,,گرمی و خشکی بدن را بالا می برند و امکان خونریزی را افزایش می دهند اما دستگاه گوارش را پاکسازی می کنند .
خوراکیهایی که مزه شیرین دارند , گرم و تر هستند
و خوراکیهایی که مزه شور دارند, گرم و خشک اند و باعث افزایش بلغم می شوند.
خوراکی هایی که مزه ی تند دارند,, گرم و خشک هستند و برای افراد بلغمی مفید و برای افراد صفراوی مزاج مضر هستند.
خوراکی هایی که بی مزه (گس) هستند, مزاج سرد و مرطوب دارند که مصرف بیش از اندازه ی آنها نیروی بدن را ضعیف میکند.
مزاج مزه های مختلف :::::
مزه ترش: مزاج سرد و خشک
مزه تلخ : مزاج گرم و خشک
مزه شیرین :مزاج گرم و مرطوب
مزه شور: مزاج گرم و خشک
مزه تند: مزاج گرم و خشک
مزه گس(بی مزه): مزاج سرد و مرطوب