ارتباط غذا با شغل
کسانی که فعالیت بدنی قوی دارند مثل کارگران و کشاورزان و ورزشکاران حرفه ای، هضم معدی آنها نیز قوی خواهد بود. بنابراین با توجه به هضم معدی خوب و این که در فواصل کوتاه احساس گرسنگی نکنند بهتر است از غذاهای کثیف یا دیر هضم بیشتری نسبت به سایرین تغذیه شوند. ویژگی دوم غذای این افراد این است که باید کثیرالغذاء باشد یعنی بتواند انرژی مورد نیاز بدن آنها را تامین نماید.
در کارمندان و کسانی که فعالیت بدنی کمتری دارند بهتر است از غذاهای معتدل الغذاء یا قلیل الغذاء استفاده کنند تا دچار چاقی و بد انباشت یا امتلاء مواد زاید در بدن نگردند. این افراد با توجه به قدرت هضم معدی خود می توانند از غذاهای لطیف، معتدل یا کثیف استفاده کنند. البته در همه شرایط تنوع غذایی یک شرط اصلی است.
یک نکته در مورد کسانی که فعالیت های بدنی شدید دارند گفته رازی است که اگر چه این افراد از هضم معدی قوی برخوردارند ممکن است در دوران سالمندی به بیماری مبتلا شوند لذا شایسته است این افراد در کار کردن و خسته کردن خود افراط نکنند و بعد از خوردن غذا دو تا سه ساعت استراحت نموده و سپس به کار مشغول شوند.