یو می هو تراپی ، طب سنتی ، طب سوزنی

سایت مرجع آشنایی با سیستم های درمانی یو می هو ، طب سنتی ایران ، طب سوزنی

یو می هو تراپی ، طب سنتی ، طب سوزنی

سایت مرجع آشنایی با سیستم های درمانی یو می هو ، طب سنتی ایران ، طب سوزنی

شنبه, ۲۷ شهریور ۱۳۹۵، ۰۹:۰۷ ق.ظ

مزاج فصل ها

هر یک از فصول چهارگانه ی سال ویژگیهایی دارند که بر حالات بدن آدمی تاثیر میگذارند.

مزاج فصل بهار:::

مزاج فصل بهار گرم و مرطوب یا به عبارتی معتدل است ؛ بهار خون را به حالت اعتدال میکشاند, رنگ چهره را سرخ میکند و گرمای موجود در آن مثل تابستان آنقدر شدید نیست که خون را بسوزاند و رنگ چهره را به زردی بکشاند.مزاج فصل بهار با مزاج کودکان و نوجوانان سازگار است .

خونریزی از بینی , تشدید بیماریهای روانی در افراد سوداوی مزاج ,پیدایش جوش و دمل, پیدایش خلط خونی در دهان و حساسیت, از جمله بیماری های شایع در این فصل می باشد که به علت افزایش خلط سودا در خون میباشد.

 برای معالجه بیماری های بهاری, انجام فصد خون ,حجامت, خوردن انواع مواد ملین (نرم کننده), مدر(ادرار آور )و استفراغ آور و پرهیز از پرخوری و نوشیدن مایعات زیاد در این فصل برای رقیق کردن افراد زیاد شده در خون مفید است.


مزاج فصل تابستان:::

 مزاج فصل تابستان گرم و خشک است.در این فصل خلط صفرا در بدن افزایش یافته و خلط بلغم کاهش می یابد. به همین دلیل در این فصل, افراد صفراوی مزاج( ۲۰ تا ۴۰ ساله) آسیب می بینند ولی پیران( افراد بالای شصت سال) نیرو می گیرند وحالشان بهتر می شود.

 همچنین به علت گرمی و خشکی هوا ,افرادی که از نظر جسمی ضعیف می باشند در شرایط خطرناکی قرار می گیرند.
 بیماری هایی که در این فصل بروز می کند عبارتند از:تب, لاغر شدن جسم, درد گوش, عفونت چشم و سایر بیماریهای چشمی و جوش های صفراوی مثل آکنه.

 میل کردن نوشیدنی های خنک یا ترش مزه و سبزی ها و میوه های تازه مانند :هندوانه ,خیار, کاسنی, شربت آبلیمو, شربت زرشک و ..... در فصل تابستان مفید هستند.


مزاج فصل پاییز:::

 فصل پاییز و سرد و خشک است .پاییز فصل کاهش خون می باشد, این فصل به علت خشک بودن هوا ,برای افراد پیر مناسب نمی باشد.
 در فصل پاییز ,طحال بزرگتر شده و موجب کم خونی می شود, نیروی هاضمه و نیروی دفعی بدن ضعیف می شوند .

بیماری های فصل پاییز که به علت افزایش خلط سودا بروز می کند عبارتند از: خارش پوستی, اگزما, خشکی و پوسته پوسته شدن پوست ,کچلی, انواع سرطان (زیرا سرطان ها اکثرا به علت افزایش خلط سودا در بدن می باشند), بزرگی طحال , تب , تکرر ادرار , درد مفاصل , درد سیاتیک , درد پشت و درد ران ها ,یبوست , بیماریهای ریوی,پیدایش یا بروز بیماریهای عفونی خطرناک مثل سل .

خوردن میوه های پاییزی و مرکبات در فصل پاییز بسیار مفید است زیرا باعث رقیق شدن خون و تولید خون تازه و سالم در بدن می شود (باید از میوه های پاییزی ترش, قبل از غذا و از میوه های پاییزی شیرین بعد از غذا استفاده نمود ).


مزاج فصل زمستان:::

 فصل زمستان دارای طبع سرد و مرطوب است. در این فصل از میزان خشکی هوا کم شده و رو به رطوبت میرود.
 انجام حجامت در این فصل توصیه نمیشود, خصوصا در مورد افراد بلغمی سرد مزاج هستند.

 زمستان بیشتر از هر فصل دیگری خلط سودا را از بین می برد زیرا در آن هوا سرد بوده و روز کوتاه و شب دراز است و بالعکس خلط بلغم را بالا میبرد .

بیماریهای فصل زمستان عبارتند از: بیماری های عفونی, سرماخوردگی ,گرفتگی صدا, گلو درد ,پهلو درد ,سنگ کلیه و مثانه, پشت درد, بیماری های عصبی و سردردهای مزمن (مثل سینوزیت و میگرن )

در این فصل, مصرف غذاهای پخته شده و گوشت کباب شده مثل گوشت شتر که دارای طبع گرم می باشد برای تعادل مزاج افراد بلغمی, بسیار مفید می باشد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۶/۲۷
دکتر کیائی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی