یو می هو تراپی ، طب سنتی ، طب سوزنی

سایت مرجع آشنایی با سیستم های درمانی یو می هو ، طب سنتی ایران ، طب سوزنی

یو می هو تراپی ، طب سنتی ، طب سوزنی

سایت مرجع آشنایی با سیستم های درمانی یو می هو ، طب سنتی ایران ، طب سوزنی

دوشنبه, ۴ مرداد ۱۳۹۵، ۰۹:۴۳ ق.ظ

بلغم چیست ؟

این خلط دارای رنگ سفید و بی مزه است.
مزاج بلغم سرد و تر است و برای ذخیره شدن جایی را ندارد.
میزان مجاز این خلط در 100 سی سی خون 49 درصد است.
وظایف بلغم:

لیز کردن و تسهیل حرکت اندام های پر تحرک مانند مفاصل، زبان و چشم از وظایف بلغم است.
این خلط وظیفه ی تولید و افزایش چربی در بدن را عهده دار است.
بلغم تمام مایعات بدن شامل آب میان بافت ها، آب بین مفاصل، آب کره ی چشم، رطوبت سینوش ها، بزاق دهان، رطوبت مغز و اعصاب را تشکیل می دهد.
بازتاب های روانی و رفتاری افراد بلغمی مزاج:
1- بد بهار و بد زمستان هستند.
2-حسابگر و گاها محتاط
3- دارای حرکات آرام
4- اهل سازش و بی اراده
5- فراموشکار و کند ذهن
6- خواب زیاد اما بدون بازدهی کافی
7- دارای استعداد افسردگی
8- درون گرا و منفی باف
9- میل و توان جنسی کم
10- گاها ترسو
11- کینه توز
12- بدون استعداد ریسک
13- راحت نسبت به اکثر مسائل
14- بی خیال و بی تفاوت نسبت به مسائل اطراف
بیماری های غلبه ی بلغم:
نکته ی حائز اهمیت این است که معصومین (ع) می فرمایند:
اصل کل داء البرودة
اصل و ریشه ی همه ی بیماری ها سردیست
بلغم می تواند مغز، ریه، مفاصل، استخوان، دستگاه گوارش، دستگاه تناسلی و ... را درگیر کرده و ایجاد بیماری نماید.
با افزایش بلغم در هر یک از اندام ها، بیماری های زیر ممکن است دیده شود:
در ریه ها
بروز آسم
برونشیت (عفونت های ریه)
سرماخوردگی مکرر
و سینوریت
در مغز بیماری های آلزایمر و پارکینسون، بلاهت، حماقت و اکثر بیماری های تشنجی و اقسام رعشه ها و لقوه ها، کج شدن دهن
ضعف فراموشی و حافظه، افسردگی و سکته های مغزی دیده می شود.
در استخوان ها و مفاصل باعث
رماتیسم مفصلی
آرتروز
و نقرس می شود.


در دستگاه و سیستم گوارشی باعث
نفخ معده
و رفلاکس می شود.
در دستگاه تناسلی زنان باعث ایجاد
عفونت های مکرر
کیست تخمدان
خونریزی شدید در دوران قاعدگی (هایپرمنوره)
می شود.
افراد بلغمی مستعد سرطان هستند و انواع آنمی به صورت رنگ پریدگی و ضعف و بی حالی، سردی اندام و نبض ضعیف در آن ها دیده می شود.
نکته:
هر عمل جراحی و یا بیهوشی باعث غلبه ی بلغم در بدن می شود.
مثل سزارین که باعث پیری زودرس می شود.
سردرد از پشت سر و گردن که با تهوع همراه نیست
فشار خون سرد
نبض کند
بی حوصلگی
استعداد افسردگی و غم زدگی
ناامیدی
تنگی نفس
درد در ماهیچه های بدن
سفیدی زودرس موها
ایجاد برص
ایجاد آلوپیسی (ریزش سکه ای مو)
میخچه در دست و پا
سستی گوشت اندام ها

آروغ، قار و قور شکم، ترشی معده و ریفلاکس
ام اس
ناباروری
شب ادراری
کند فهمی
ترشحات رحمی و....
همه و همه از عوارض افزایش بلغم در بدن هستند
 اصلاح طبع افراد بلغمی مزاج :
این افراد باید برای مدتی از خوردن لبنیات و خوردن ترشی جات و مصرف غذاهای سردی بخش بدون حضور مصلح خودداری کنند و بیشتر از غذاهای گرمی بخش مانند : ارده , عسل , شیره انگور یا خرما و یا ارده و خرما استفاده نمایند.

همچنین به جای چای از نوشیدنی های گرمی بخش , دم کرده ی دارچین و مقدار کمی زنجبیل استفاده کنند و هنگام خوردن برنج از ادویه جاتی مانند :هل , دارچین و زیره و شوید و نیز از میوه جات شیرین و رسیده مصرف نمایند.

روزانه مقداری نرمش و ورزش انجام دهند , و یک روز در میان به حمام بروند.

از تمام غذاهای گرمی بخش مانند گوشت شتر , گوسفند . کبوتر , سار , بوقلمون کباب شده مصرف کنند و از میوه جات رسیده و شیرین مصرف کنند و از ادویجاتی مانن هل , دارچین , زنجبیل , زعفران , جوز هندی , فلفل سیاه و سفید , دانه خردل و سیر و موسیر استفاده کنند و چغندر , شلغم , هویج , کلم قمری , ترب سیاه و سفید و کلم و ساقه کرفس , نعناع , ریحان , جعفری , مرزه ترخون , تره و شوید نیز کنار غذاها حتما استفاده کنند .
افراد بلغمی حتی الامکان از مواد لبنی مانند شیر , ماست , دوغ و… بدون استفاده از ادویه جات گرم پرهیز کنند.
ترشی جات , سرکه , شوری. برنج سفید , عدس , سیب زمینی , آب یخ , انواع نوشابه های گاز دار , چای , قهوه , نسکافه , سوپ جو , آش جو , میوه های ترش و کال , نارنگی ع کیوی , گرمک , خیار پوست کنده , قارچ , ماش , جو , گوشت گاو و گوساله , انواع گوشت سفید , سس , رب , گوجه فرنگی , پرخوری , غذاهای فریز شده , کدو خورشتی , غذاهای فریز شده , آش رشته , ماکارونی , پفک , ادامس , بیسکویت , چیپس بپرهیزد زیرا مصرف این نوع مواد غذایی بدون وجود مصلح خلط بلغم را فعال نموده و آن را افزایش می دهد .
بلغم در واقع همان سیستم ایمنی بدن است که با این نوع تغذیه ضعیف تر می شود و در نتیجه بدن ادمی در مقابل انواع پارازیت ها آسیب پذیر تر می شود در واقع سیستم ایمنی بدن علیه خود وارد عمل می شود که در اصطلاح پزشکی ان را اتوایمیون می نامند بهترین درمان برای بیمارن بلغمی پرهیز از غذاهای نام برده شده می باشد.

با رعایت مسائل فوق به زودی طبع آنان اصلاح و از کسالت و بیماری نجات خواهند یافت . چنین اشخاصی حتی می توانند از مواد بلغم زا که برایشان مضر است میل کنند!  ولی با کمی تغییر , تبدیل یا همراهی مصلح آن. مثلا خوردن آب یخ برای این افراد بسیار مضر است و کبد چرب ایجاد می کند لذا بهتر است که همواره از آب ولرم و یا حتی آب جوش کمی سرد شده میل نمایند .
یا اینکه هنگام استفاده از ماست که مقادیر کم ان بلغم زا و مقادیر زیادش سودا زاست , بهترین کار آن است که از مصلح مزاجی ماست مثل پونه , نعناع , آویشن , زیره و … و یا حتی از مصلح تخصصی ماست یعنی زنیان استفاده شود . پس در مجموع بهترین کار  آن است که شما از خوردن مولد تولید کننده بلغم (مثل ماست , دوغ , شیر , سر شیر , خامه , آب یخ دار , شیرینی , مرکبات , جو , آب دم کرده جو و … ) یا به کلی صرف نظر کنید که این امکان تقریبا وجود ندارد و یا اینکه حتی الامکان این گونه مواد را کم تر خورده و هر بار همراه با مصلح ان میل شود ( مصلح ماده ایست خوراکی یا غیر خوراکی که از آن به منظور مرتفع کردن عوارض سایر مواد مصرف شده استفاده می شود )

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۵/۰۴
دکتر کیائی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی