لیست مصلحات مواد غذایی پُر مصرف
در طب سنتی هر شخص باید با توجه به مزاجش غذا مصرف کند تا از بیماریها درامان بماند. هر فصل, موقعیت جغرافیایی, سن, محل زندگی و … دارای مزاج خاصی است.
به گفته وی بهتر است که در تابستان افراد غذای ساده و سبک به اصطلاح
امروزی غذاهای حاضری مصرف کنند مانند آبدوغ و خیار همراه با مصلحاتی مانند
نعناع, گل سرخ, گردو, کشمش, آشهای ساده همراه با سبزیهای مفید مانند
جعفری, گشنیز.
این کارشناس طب سنتی افزود: در زمستان افراد غذای مقوی و با کیفیت مصرف کنند و در تابستان افراد از مصرف غذاهای گوشتی و چرب رهیز کنند و در عوض این غذاها را در زمستان مصرف کنند. البته با رعایت آداب غذاخوردن مانند اینکه همراه با غذا آب, سالاد, ماست و ترشی مصرف نشود.
علوی عنوان کرد: افرادی که غذاها را با مصلحات آن یعنی تعادل کنندهها غذا مصرف میکنند نسبت به افراد دیگر سالم تر هستند چرا که مصلحات ضررهای غذا را گرفته و فایده غذا را افزایش میدهد.
مهمترین مصلحات مواد غذایی
مصلح برنج: خیساندن در آب و نمک, مصرف برنج آبکش همراه با زعفران, زیره و شوید
مصلح ماست و دوغ: زنیان, نعنا, فلفل سیاه, آویشن, کاکوتی, پونه و ساه دانه
مصلح شیر, کره و خامه: عسل
مصلح پنیر: مغز گردو, آویشن, سبزیهای معطر, سیاه دانه, کنجد, زیره سیاه
مصلح سالاد خیار و گوجه و کاهو: هویج + روغن زیتون و ادویههای بسیار گرم مانند دارچین, زیره, پونه, نعنا و …
مصلح مرکبات: گلپر, نمک, عسل
مصلح عام غذاهای گرم: سکنجبین
مصلح عام غذاهای سرد: عسل
مصلح گوشتهای گرم: گشنیز, سماق و مرزه
مصلح ماهی: ادویههای گرم مانند زنجبیل, روغن زیتون, زیتون, خرما