غذاهای سازگار با مزاج دموی ها
غذاهای سازگار با مزاج دموی ها : غذاهای با طبع سرد و خشک با رعایت مصرف مصلحات .
تغذیه افراد دموی |
خوراکی های سازگار |
خوراکی های ناسازگار |
گوشت ها |
هرقدر مصرف غذاهای حیوانی و به ویژه گوشت در دموی ها کمتر باشد بهتر است. گوشت های دریایی مناسب ترند. |
گوسفند، بوقلمون، پاچه، میگو، جگر، گوشت و تخم اردک و مرغابی، تخم مرغ به خصوص زرده آن، دنبه گوسفند |
سبزی ها و صیفی جات |
سبزی خوردن، کاهو، انواع جوانه ها مانند جوانه گندم، ماش، عدس، گشنیز، بادنجان، اسفناج، گوجه فرنگی، ریواس، ترشک |
شلغم، شبدر، خربزه، طالبی، گرمک، پیاز، سیر، ترب، تربچه، زردک، هویج، شلغم، زیتون |
آجیل و میوه ها |
انواع مرکبات نارنج، لیمو، نارنج، لیموترش، پرتغال، نارنگی (ترش و شیرین) ، انار، شاه توت، سیب، گلابی،آلو، آلبالو، گیلاس، هندوانه، زغال اخته، طالبی، خربزه، خرمای خشک، انجیر، انگور، خیار، خیار چنبر، غوره، سنجد، تمر، پوست و میوه چنار، غوره، ، زالزالک، زغال اخته، زرشک، بلوط، میوه های ترش، هندوانه |
آناناس، خرما، قیسی، گیلاس، گلابی، موز، مویز، کشمش، بالنگو، زیتون، انبه، بادام درختی، پسته، فندق، انجیر، انگور، سیب شیرین، توت سفید |
غلّات، حبوبات، دانه ها |
ارزن، جو، عدس، ماش، نخود فرنگی، گلنار، اسفرزه، ترنجبین، تخم کاهو، بید، برف ، خارخسک، جو، گل ارمنی ، |
تخم طالبی، تخم خربزه، کنجد، ارده، خاکشی، گندم، سمنو، نشاسته، رشته فرنگی، نان گندم، لوبیا |
لبنیات و روغن ها |
شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر، خامه، کره محلی گاوی ،کشک، قره قروت |
کره، ماست چکیده، شیر محلی تازه گاو، شیر گوسفند، روغن کرچک، روغن زیتون، روغن آفتابگردان، روغن کنجد، روغن زرد(حیوانی)، روغن دنبه |
چاشنی ها و ادویه |
گردغوره، سماق، لیموامانی، تمبر هندی، رب، آب لیمو، آب غوره، سرکه، تخم گشنیز، سماق |
فلفل سیاه، فلفل سفید، میخک، زنجبیل، رازیانه، نعناع، آویشن، شوید، شقاقل، |
نوشیدنی ها و طعم دهنده ها |
عرقیات ، دمنوش ها، و شربت ها: خاکشیر، عناب، ترنجبین، شیر خشت، بابونه، زرشک ، آلبالو، شاه توت،آب انار، رب انار ، گلسرخ، انجبار، بید ، تاجریزی، آبغوره، آب آلو آب میوه های ترش، ترشی های طبیعی، سماق ، لیمو عمانی، آلو، سرکه و مانند اینها. |
عصاره انبه، آب انگور، آب سیب، آب هویج، عسل، شکر، نمک، شیرموز، شیرعسل، شیره انگور، چای های گیاهی با طبع گرم، |
غذاها |
آبگوشت سنتی با گوشت بره، دنبه و استخوان فراوان ، نخود، زردچوبه، بدون رب و گوجه فرنگی ، آش انار، آش آلو، آش گوجه، انواع آش و سوپ های ایرانی، آش انار، آش آلو، آش تمر، خورش های ایرانی، برنج |
کباب کوبیده و برگ گوسفندی، ماکارونی، اسپاگتی، کیک ها، بیسکوئیت ها، اغلب غذاهای شور و شیرین، فرنی، حریره بادام، |